Jeg brænder især for at hjælpe mennesker til at opnå balance i kosten og ikke hoppe med på diverse trenddiæter der kun holder på den korte bane.
Disse diæter er ofte så gennemgribende at det er svært at deltage i diverse sociale begivenheder uden af have sin egen madpakke med.
Det er vigtigt at have en positiv indgangsvinkel til mad og måltider og spise med god samvittighed. Skrappe diæter er som at spænde en elastik – den klapper altid samme til sidst. Jeg referer kun til viden, der er solid videnskabelig dokumentation for.
Jeg har særlig interesse for den proces det er at ændre de vaner der ikke gør noget godt for dit vægttab, til nye vaner der støtter processen. Forskning viser, at kun ca. 10% at dem der taber sig, holder et vægttab – det er bare ikke noget man gør med venstre hånd. Men hvis du får grundlagt nye vaner, får du også grundlagt en ny kropsvægt.
Så, udover at arbejde med kostsammensætning, mængder mv er det også nødvendigt at inddrage det kognitive, og arbejde med sit tankemønster.
Gode bøger at læse er f.eks. ”Vejen til vægt i balance” af psykolog og diætist Inge Vinding og ”Spis med mindfulness” af cand. pæd i pædagogisk psykologi Lise Baltzer.