Lidt om mig og min baggrund

Mit navn er Tine Bjerre. Jeg er uddannet klinisk diætist i 1994, autoriseret af sundhedsstyrelsen i 1996 og medlem af foreningen for Kliniske Diætister.

Jeg har over 25 års erfaring fra ansættelser på hospitaler, Institut for Human Ernæring, kommuner samt tidligere privat praksis i København. Jeg har i en periode også været tilknyttet hjerteforeningen som underviser samt konsulent i Tom´s Gruppen.

Sideløbende med min klinik er jeg ansat i Herlev Kommunes Sundhedscenter, hvor vi dagligt vejleder mennesker der ønsker et vægttab, har type 2 diabetes, KOL, hjertesygdomme og cancer.

Jeg er desuden tilknyttet kommunens børnesundhedscenter som modtager familier med overvægtige børn. Vi arbejder her efter Holbæk-modellen som jeg også er uddannet i.

Jeg har erfaring med behandling af spiseforstyrelser og er certificeret i low FODMAP diæten og uddannet Vanecoach 2019 . Jeg vejleder individuelt, underviser og holder foredrag.

Jeg brænder især for at hjælpe mennesker til at opnå balance i kosten og ikke hoppe med på diverse trenddiæter der kun holder på den korte bane.

Disse diæter er ofte så gennemgribende at det er svært at deltage i diverse sociale begivenheder uden af have sin egen madpakke med.

Det er vigtigt at have en positiv indgangsvinkel til mad og måltider og spise med god samvittighed. Skrappe diæter er som at spænde en elastik – den klapper altid samme til sidst. Jeg referer kun til viden, der er solid videnskabelig dokumentation for.

Jeg har særlig interesse for den proces det er at ændre sine vaner så de holder. Forskning viser, at kun ca. 10% at dem der taber sig, holder et vægttab – det er bare ikke noget man gør med venstre hånd

Så udover at arbejde med kostsammensætning, mængder mv er det også nødvendigt at inddrage det kognitive, at arbejde med sine tanker.

Gode bøger at læse er f.eks. ”Vejen til vægt i balance” af psykolog og diætist Inge Vinding og ”Spis med mindfulness” af cand.pæd i pædagogisk psykologi Lise Baltzer.

diætist sjælland